Basisopleiding verandermanagement

Basisopleiding verandermanagement

Een professionele werkomgeving is voortdurend in beweging. Kleinere maar soms ook heel ingrijpende veranderingen zijn aan de orde van de dag. En dat verloopt lang niet altijd even soepel.

In de basisopleiding leer je daar zicht op te krijgen.

Na de basisopleiding verandermanagement ben jij als mid-career professional in staat elk veranderproject te overzien. Ook weet jij welke rol jij daar zelf in kunt spelen om het traject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Leren in de praktijk

Bijzonder aan onze basisopleiding verandermanagement is dat jij een veranderproces in je eigen werkomgeving analyseert. Wij geloven er namelijk in dat je in de praktijk het meest leert en laten je daarom niet alleen maar in een klaslokaal zitten om de theorie onder de knie te krijgen. Door je eigen praktijkcase uit te werken en de visies van collega’s en managers over het veranderproces in kwestie te verzamelen, leer je hoe theorie en vaardigheden toegepast kunnen worden in jouw organisatie. Daarmee vergroot je niet alleen jouw inzicht in verandermanagement, maar ook het inzicht in jouw organisatie. Bovendien leer je veel over jezelf en je eigen manier van kijken en werken.

Theorie

Natuurlijk ligt er een gedegen basis aan theorie ten grondslag aan de basisopleiding verandermanagement. Je maakt kennis met internationaal bekende methoden in het vakgebied, als Lean, Six Sigma, CAP, Theorie U, Waarderend Veranderen en ADKAR, en leert in welke situaties welke methode het best toegepast kan worden. Ook leer je de grondbeginselen van de organisatiekunde en sociale psychologie. Via deze weg komen we terecht bij de acht vaardigheden die centraal staan bij ‘indirect veranderen’: analsyseren en concretiseren, communiceren en stimuleren, waarderen en organiseren, experimenteren en leren. Al het geleerde breng je in praktijk in jouw eigen werkomgeving.

Groepsgrootte 4-15
Duur 6 dagdelen, verspreid over 6 weken
Startdata 31 mei 2019, 27 september 2019, 14 februari 2020
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider Anton Vlaanderen
Studielast 1 ECTS
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Prijs € 950,= excl. BTW

Kenmerken

Voor een nadere uitleg over de kenmerken van deze opleiding en het didactisch concept dat wij hanteren, klik hier.

Meld je aan, dan ontvang je zo snel mogelijk gedetailleerde informatie.

Neem bij vragen gerust contact met ons op via tel. 06 23 58 76 51 of info@instituutvoorveranderkunde.nl.