fbpx

Waarderen en faciliteren

In de training waarderen en faciliteren leer je om vaart te brengen in organisatieverandering door de bestaande kwaliteiten van medewerkers en teams in beeld te brengen.  En te laten zien hoe deze gebruikt kunnen worden in de nieuwe organisatie.

Je leert om verantwoordelijkheden van medewerkers en managers met elkaar in verband te brengen. Om zowel het oppakken in beeld te brengen als het loslaten. Je maakt de gemeenschappelijkheid concreet, brengt managers en medewerkers dichter bij elkaar en bent daardoor van grote waarde voor je organisatie.

Inhoud

De training bestaat uit het oefenen van de volgende vaardigheden:

 

  • het in beeld brengen van eigen kracht en kwaliteiten van collega's en teams en deze te gebruiken als vertrekpunt van de organisatieverandering. En het verhelderen van verwachtingen en denkbeelden van medewerkers en managers over elkaar.

 

  • het organiseren en faciliteren van een open dialoog over verantwoordelijkheden tussen medewerkers en managers. Een dialoog die leidt tot het scherp krijgen van verwachtingen en het sterker waarderen van aanwezige kwaliteiten. Een dialoog die de lucht klaart, die ruimte geeft. Die inspireert tot concrete acties en afspraken.
  • het uitwerken van suggesties om verantwoordelijkheden te verdelen tussen medewerkers en managers. En het concretiseren wat dan nodig is in termen van bewegingsruimte, gedrag, ondersteuning en verantwoording afleggen.

In deze training worden zowel je manager als je collega's actief betrokken bij jouw programma.

 

Theoretisch kader

We gebruiken onder andere het gedachtegoed van Appreciate Inquiry en ideeën over teamontwikkeling (Tuckman en Lencioni) en zelfsturing (Laloux, Leliveld en Vink).

 

Resultaat

Met deze training profileer je je als bruggenbouwer in je organisatie. Als iemand die in staat is begrip te kweken voor elkaar en elkaars standpunten. En die tegelijk in staat is om wensen concreet te vertalen naar werkzame afspraken.

 

Groepsgroottemaximaal 10
Deelnemersprofit en non-profit (gemengd)
Duur1,5 dag, over een periode van 1 maand
Begeleiding on-the-job2 uur
Startdata30 augustus 2019, 4 september 2020
LocatiesAmsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Apeldoorn, Eindhoven
Trainer/opleiderArjan van Vembde
Kosten€  750,= p.p. excl. BTW
Studielast 1 ECTS

Meld je nu aan!