Mensen meenemen

In de training mensen meenemen leer je hoe je collega's, medewerkers of managers mee krijgt in een veranderproces, ook als ze daar niet op zitten te wachten.
Je leert aan te sluiten bij hun perspectief in plaats van te "duwen en trekken" vanuit je eigen visie. Zo maak je die visie beter, bouw je vertrouwen op, betrek je hen en creëer je beweging.

Inhoud

De training is gebaseerd op enactment en volgt de methodiek van duiden, delen en doen. Deze drie vaardigheden leveren samen een krachtig resultaat op.

  • Duiden: je brengt in beeld wat er speelt. De werkelijkheid waarin de betrokkenen met elkaar verkeren maak je zicht- en voelbaar. Ze voelen zich erkend en serieus genomen in hun eigen perspectief op die werkelijkheid, en openen zich daardoor voor de perspectieven van anderen.
  • Delen: je brengt de betrokkenen in dialoog, zonder gevaar op gezichtsverlies. Waar hun verschillende perspectieven eerst leken te botsen, blijken die nu onmisbare elementen van hun gezamenlijke werkelijkheid. Onder jouw begeleiding vinden ze samen de synthese.
  • Doen: door samen te oefenen met veranderen in een proefversie van hun werkelijkheid, maak je betrokkenen hongerig naar het échte werk. Je helpt ze die honger te vertalen in concrete acties, waarmee ze samen hun nieuwe werkelijkheid vormgeven.

In deze module maak je kennis met diverse werkvormen om impasses te doorbreken en beweging te creëren. Je roept een tastbare 'proefwerkelijkheid' op, samen met anderen, om los te komen van vastgezette beelden. Je zoekt het ongewone op, omdat daar onvermoede mogelijkheden liggen.

Theoretisch kader

We gebruiken high-impact interventietechnieken en baseren ons o.a. op het ADKAR-model van veranderfasering, de mentale modellen van Senge, de theorieën van Mindell over Deep Democracy en de veranderrollen van Conner.

Resultaat

Met deze training profileer je je als verbinder binnen je organisatie. Als iemand die anderen begrijpt, zonder oordeel naar boven brengt wat er speelt en dat productief maakt voor veranderprocessen. Je wekt vertrouwen en bent daarom van grote waarde voor je organisatie.

 

Groepsgrootte maximaal 10
Deelnemers profit en non-profit (gemengd)
Duur 1,5 dag, over een periode van 1 maand
On-the-job begeleiding 2 uur
Startdata 10 januari 2020, 20 maart 2020
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Trainer/opleider Marck Oostra
Kosten €  750,= p.p. excl. BTW
Studielast 1 ECTS

Meld je nu aan!