fbpx

Leiding geven en organiseren

In de training leiding geven aan verandering  leer je om vaart te brengen in een verandertraject door het juiste leiderschap te tonen.

Je verdiept je in je eigen managementstijl en leert andere stijlen te hanteren. Je kijkt kritisch naar jezelf, je verwachtingen en je manier van communicatie en leert je sterke kanten in te zetten en je zwakkere kanten te compenseren. Je ontwikkelt je tot een leider, waar anderen zich graag bij aansluiten en bent daardoor van grote waarde voor de organisatie.

 

Inhoud

De training bestaat uit het toepassen van de volgende activiteiten:

 

  • je brengt je eigen managementstijl, visie, denkstijl en communicatiestijl in beeld. Je beschrijft dat zelf, maar je verzamelt ook de meningen van allerlei mensen om je heen. Je verdiept je in de kansen en mogelijkheden die je daarmee kunt creëren. En je gaat in gesprek met collega's die een andere management- en communicatiestijl hanteren.

 

  • je verdiept je in een lopend of nog op te starten verandertraject. Je focust daarbij vooral op de impact die de gewenste veranderingen hebben op betrokkenen, zowel op management niveau als op medewerker niveau. Je gaat met deze betrokkenen in gesprek, luistert naar hen en probeert je zo goed mogelijk in hun situatie te verplaatsen. Je beschrijft wat er in hun ogen nodig is in het veranderproces.
    Op basis van je bevindingen ga je het verandertraject optimaliseren. Je bespreekt gewenste aanpassingen en creëert ruimte voor jezelf om die aanpassingen ook geheel of gedeeltelijk door te voeren. Je neemt de leiding en laat zien, dat je weet wat je doet.

 

  • je formuleert en organiseert stappen om een cultuur van reflecteren en leren in je organisatie te versterken. Je zoekt gelijkgestemden, zet dit onderwerp op de agenda van het senior management, laat zien hoe de organisatie nu met leren en reflecteren omgaat en komt met concrete suggesties ter versterking.

 

Theoretisch kader

We gebruiken onder andere het gedachtegoed van effectual leadership, refereren aan bronnen als Covey, Collins en Heifetz en Laurie en gebruiken leiderschapslessen van Mandela, Cruijff en Einstein.

 

 

Resultaat

Met deze training profileer je je als steunpilaar voor je organisatie. Als iemand die in staat is vertrouwen te winnen bij diverse stakeholders. Die in korte tijd relevante informatie en inzichten weet te verzamelen. En die in staat is om daarmee een verandertraject op een manier te leiden, die respect afdwingt.

 

Groepsgroottemaximaal 10
Deelnemersprofit en non-profit (gemengd)
Duur1,5 dag, over een periode van 1 maand
On-the-job begeleiding2 uur
Startdata4 oktober 2019, 9 oktober 2020
LocatiesAmsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Trainer/opleiderMarcel van Zon
Kosten€  750,= p.p. excl. BTW
Studielast 1 ECTS