fbpx

Experimenteren en leren

In de training experimenteren en leren  breng je vaart in organisatieverandering door goede pilots en experimenten te initiëren of te ondersteunen. En door de ervaringen die daarbij worden opgedaan in de organisatie te integreren.

Je vergroot de inpasbaarheid van nieuwe ervaringen en bent zo van grote waarde voor je organisatie.

 

Inhoud

In deze training maak je je de volgende vaardigheden meester:

 

  • je leert om goede afspraken te maken over lopende of geplande pilots. Om goed vast te leggen wat je wilt gaan leren, hoe je wilt gaan evalueren en welke organisatie je daarvoor nodig hebt. Om flexibele afspraken te maken over ruimte en grenzen, over autonomie en controle.

 

  • je leert om in je organisatie een cultuur van 'leren' te versterken. Om aandacht voor evaluatie, reflectie en leren te vragen of te vergroten. Om daar concrete stappen voor te bedenken. En om collega's te vinden, die daar invulling aan kunnen geven. Om voldoende kritische massa te verwerven voor het 'continu leren'.

 

  • je leert om ervaringen met pilots en experimenten in je organisatie te integreren. Om de bewegingsruimte en status-aparte van het experiment te vertalen naar bestaande situaties. Zodat de pilots leiden tot concrete aanpassingen van bestaande werkwijzen, kaders, organisatievormen en verantwoordelijkheden.

 

In deze training gaat het dus zowel om concrete actie als om reflectie. Om het 'doen', maar ook om het bespreken van de consequenties daarvan met managers en medewerkers.

 

Theoretisch kader

We gebruiken onder andere de leerconcepten van Jennings, Schein en Kolb. Theory U,  Sinek's Start with Why en Gardner's model van meervoudige intelligentie. Ook gebruiken we Lean methodieken en evaluatiemethoden zoals result chain analysis en outcome mapping.

 

Resultaat

Met deze training profileer jij je binnen je organisatie als deskundige in het leren en evalueren. Als iemand die goede ideeën combineert met gezond verstand. Die flexibel mee kan denken over vernieuwing, maar ook oog heeft voor de staande organisatie.

 

Groepsgroottemaximaal 10
Deelnemersprofit en non-profit (gemengd)
Duur1,5 dag, over een periode van 1 maand
On-the-job begeleiding2 uur
Startdata24 mei 2019, 20 maart 2020, 29 mei 2020
LocatiesAmsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Trainer/opleiderRené de Baaij
Kosten€  750,= p.p. excl. BTW
Studielast 1 ECTS

Meld je nu aan!