fbpx

Communiceren en inspireren

In de training communiceren en inspireren  leer je hoe je een effectieve communicatie opzet in een verandertraject. Waardoor het verandertraject duidelijk wordt, mensen antwoord krijgen op hun vragen en er een inspirerende sfeer ontstaat.

Je leert om enthousiasme en positieve energie te genereren en bent daarom van grote waarde voor je organisatie.

 

Inhoud

De training bestaat uit het leren van drie vormen van communicatie:

 

  • je leert om betrokken te communiceren. Te communiceren op een manier waarbij de ontvanger serieus wordt genomen en actief betrokken wordt. Je schenkt aandacht aan de vier niveaus van communicatie en aan het vermijden van het 'zenden'. Je oefent met communicatietechnieken als actief luisteren en LSD. Met het communiceren op gevoelsniveau en het geven van positieve feedback. Zowel verbaal als non-verbaal.

 

  • je leert om uitnodigend te communiceren. Hoe je mensen kunt bereiken en hen tot actie kunt aanzetten. Je oefent met het opzetten van een dialoog, je gebruikt communicatie om inzichten te laten groeien, zowel bij de zender als de ontvanger. Je oefent met het stellen van open en uitnodigende vragen en met het waardevrij ingaan op reacties.

 

  • Je leert inspirerend te communiceren. Door beelden en voorbeelden te gebruiken en inspirerend te schrijven. Story telling en scenario's en branding te leren hanteren. Je leert de kracht van eenvoud te gebruiken en aansprekend te zijn.

 

 

Theoretisch kader

We maken onder andere gebruik van de theorie van Leary en Cialdini, van modellen als AIDA, van concepten uit het NLP en van online marketing bronnen als van Erkel.

 

Resultaat

Met deze training profileer je jezelf in de organisatie als een steunpilaar en een bron van actie. Je toont en ontvangt respect omdat je naar anderen luistert. En je stimuleert collega's hoe ze 'massa' en 'momentum' kunnen creëren, met elkaar en met boegbeelden.

 

Groepsgroottemaximaal 10
Deelnemersprofit en non-profit (gemengd)
Duur1,5 dag, over een periode van 1 maand
On-the-job begeleiding2 uur
Startdata19 april 2019, 14 februari 2020, 24 april 2020
LocatiesAmsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Trainer/OpleiderMonique Geerdink
Kosten€  750,= p.p. excl. BTW
Studielast1 ECTS

 

Meld je nu aan!