fbpx

Onze opleiders

Hieronder zie je onze opleiders. De meesten hebben een eigen bedrijf, adviseren profit en non-profit organisaties over teamvraagstukken, organisatieproblemen, verandertrajecten en het oplossen of voorkomen van conflicten. Daarnaast geven ze allemaal workshops, lessen en trainingen, elk op het eigen vakgebied.

De opleiders zijn betrokken bij de kwaliteitsbewaking en continue vernieuwing van onze trainingen en opleidingen. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van driemaandelijkse bijeenkomsten, waarin gezamenlijk praktijkvragen en evaluaties van deelnemers worden doorgesproken.

 

Opleiders

Anton Vlaanderen

Anton is verandermanager (Lean Six Sigma Black Belt) en organisatieadviseur. Hij heeft ervaring in de MKB sector, zakelijke dienstverlening, overheden en maatschappelijke organisaties. Hij heeft 20 jaar in het buitenland gewerkt en onder andere in Tanzania een nieuwe landbouwafdeling en in Tsjechie een milieuadviesbureau opgezet. Training en opleiding is altijd een onderdeel geweest van zijn werk als organisatieadviseur. Hij heeft onder andere landbouwvoorlichters, bankiers, HRM adviseurs, recycling experts, consultants en wethouders getraind. Anton is hoofddocent Veranderkunde aan de NOVI Hogeschool. Opdrachtgevers en studenten noemen als kenmerkende eigenschappen zijn vermogen om door te vragen, tot de kern te komen, te spiegelen en essentiele aspecten te benoemen. En daarmee bewustwording en nieuwe inzichten te creëren.

 

Marck Oostra

www. interactiefveranderen.nl

Marck is bedrijfskundige en verandermanager. Als change-consultant ontdekte hij hoezeer verandervermogen in organisaties afhankelijk is van leiderschap, en welke rol het kunnen hanteren van niet alleen de eigen, maar ook andere werkelijkheden in beide speelt. Hij liet zich daarom aan toneelscholen in binnen- en buitenland tevens opleiden tot scenarist, regisseur en acteur. Enactment speelt een sleutelrol in de manier waarop Marck organisaties, teams en individuele leiders naar succes en meesterschap begeleidt. Marck is medebestuurder van de Stichting Expertisecentrum Organisatie-interventies. In 2012 schreef hij "Theaterinterventies: 12 technieken voor veranderen zonder weerstand" (uitgeverij Boom; co-auteur: Paul Devilee), dat door ManagementTeam werd uitgeroepen tot ‘essentieel businessboek’.

 

Louise ArnoldBik

 www.lucident.nl

Louise is opvoedkundige en bedrijfskundige met kennis over communicatie, informatica, sociale systemen, psychische en emotionele processen, acteren, training en coaching. Werken deed ze in sectoren als ICT, welzijnswerk, zware industrie en de bouw. Op basis van die ervaring ontwikkelde ze de succesvolle minor Veranderkunde voor de opleiding Industriële bedrijfskunde bij de Hoge School van Amsterdam. Voor elk proces zoekt ze levendige werkvormen die helpen om ervaringen en leermomenten op te doen en te laten beklijven. Een directe belevenis of een beeld beklijven immers meer dan duizend woorden. En wat iemand zelf ontdekt, is rijker dan dat het je wordt verteld. Ze neemt scherp waar, formuleert zorgvuldig en schouwt in het grotere perspectief. Haar stijl is lichtvoetig en persoonlijk.

 

Arjan van Vembde

www.bureau-lemniscaat.net

Arjan is een ervaren verandermanager en facilitator en werkt tegelijk als organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Hij heeft veel ervaring met de toepassing van Appreciative Inquiry in allerlei situaties. Arjan verrast en inspireert. Een trainer die veel ruimte geeft om de AI methodiek zelf toe te passen en te ervaren. Omdat Arjan ook een goochelaar is, gebruikt hij graag trucs, optische illusies en speelse oefeningen om thema’s te verduidelijken en de energie hoog te houden. Een opleider met een magische touch! Arjan's focus ligt op het helpen van mensen om zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren. Dat doet hij speels en respectvol. Hij schakelt makkelijk tussen abstract en concreet, want uiteindelijk gaat het toch altijd om het praktisch maken van ideeën en afspraken.

 

Monique Geerdink

www.rizamoon.nl

Monique is organisatieadviseur met een ruime ervaring in maatschappelijke en publieke organisaties. Ze laat professionals elkaars taal en belangen verstaan en helpt effectief gedrag te ontwikkelen. Monique heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van professionals bij intensieve leersituaties, trainingen, intervisietrajecten en rollenspellen. Ze wordt vaak gevraagd als coach en sparringpartner bij strategieontwikkeling en het vertalen van strategie naar concrete acties. Ook begeleidt ze diverse not-for-profit organisaties bij vraagstukken rond professionalisering en vrijwilligersbinding.

 

Marcel van Zon

 

Marcel is bestuurskundige, bedrijfskundige en veranderkundige. Ook behaalde hij een master in Human Rescource Management en een Black Belt Lean Six Sigma. Marcel heeft uitgebreide management ervaring in het bedrijfsleven en bij de lokale overheid. Op dit moment is hij wethouder in de gemeente Alkmaar. Hij begeleidt buitenlandse overheden in hun organisatieontwikkeling en bestuursontwikkeling. Marcel geeft aan diverse hogescholen trainingen in verandermanagement, bedrijfskunde, bestuurskunde, methodologie en HRM. Ook begeleidt hij HBO en master studenten tijdens hun afstudeertraject. Hij koppelt theorie op een creatieve wijze aan de praktijk waardoor de theorie tot leven komt. Combineert humor met kennis van zaken. En weet met prikkelende en scherpe vragen cursisten steeds weer te stimuleren net een tandje dieper te gaan.

 

René de Baaij

www.dbvp.nl

René heeft een opleiding in bedrijfskunde, organisatie psychologie en sociologie. Hij heeft zich toegelegd op het realiseren van effectieve strategieën en bijbehorende organisatieontwikkeling bij (internationale) organisaties in innovatieve, dynamische en complexe omgevingen. "30 jaar ervaring met allerlei omgevingen in verschillende landen hebben mij geleerd hoe belangrijk effectief leiderschap en management is. Hoe je vanuit een leidende rol duurzame verandering realiseert met een team en organisatie". Het is zijn passie om met mensen in organisaties hun toekomst succesvol vorm te geven. Samen het verschil te maken door het realiseren van de noodzakelijke verandering, ontwikkeling en vernieuwing in de organisatie. Zijn kennis en ervaring met bestuur en bedrijfsvoering, management en leiderschap, strategie en organisatieontwikkeling, project en programmamanagement komt dan goed tot zijn recht. Naast organisatieadviseur is René ook opleider bij het SIOO en andere opleidingsinstituten.

 

Willem Koerselman

www.koerselmanconsulting.nl

Willem is opgeleid als systeemecoloog, maar adviseert sinds lang over bedrijfsstrategie, organisatieontwikkeling, strategisch kennismanagement, samenwerking en innovatiemanagement. Overigens blijkt een systemische blik daarbij vaak erg nuttig! Willem heeft lang gewerkt bij kennisinstellingen, zoals de Universiteit Utrecht en KWR. Bij KWR ontwikkelde ik me steeds meer tot strategisch adviseur, en daarom maakte ik de overstap naar een organisatie- adviesbureau om het vak daar verder te leren. Ik werkte eerst enkele jaren bij ORG-ID en vervolgens bij Phaos. Vanaf 1 januari 2014 zelfstandig adviseur.

 

 

Ingmar Kappers

www.bureauvoorelkaar.nl

 

Ingmar, van huis uit historicus, is eigenlijk altijd werkzaam geweest als organisatieadviseur en veranderkundige, onder andere gedurende meer dan 10 jaar bij de gemeente Amsterdam.  Sinds drie jaar heeft hij een eigen bureau, waar hij vooral veranderkundige trajecten begeleidt. Zijn kracht is samen te onderzoeken wat de essentie is van iedere opgave, vanuit een systeemgerichte blik.  Dat betekent: Hoe kun jij in interactie het verschil maken en invloed nemen? En wat is daarbij helpend en belemmerend? Welke spanningen zijn er? In jouzelf, jouw opgave en jouw omgeving. Hoe kun je hier in gaan staan en effectief worden? Zodat jouw gewenste verandering er ook echt komt èn beklijft. Zijn motto is Kierkegaards uitspraak: Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.