fbpx

De opleiders van Instituut voor Veranderkunde

Hieronder zie je de opleiders van Instituut voor Veranderkunde. De meesten hebben een eigen bedrijf. Zij adviseren profit en non-profit organisaties over teamvraagstukken, organisatieproblemen, verandertrajecten en helpen bij het oplossen of voorkomen van conflicten. Daarnaast geven ze allemaal workshops, lessen en trainingen. Ieder in hun eigen vakgebied.

De opleiders zijn betrokken bij de kwaliteitsbewaking en continue vernieuwing van onze trainingen en opleidingen. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van driemaandelijkse bijeenkomsten, waarin gezamenlijk praktijkvragen en evaluaties van deelnemers worden doorgesproken.

 

Opleiders van Instituut voor Veranderkunde

Anton Vlaanderen

Anton is verandermanager (Lean Six Sigma Black Belt) en organisatieadviseur. Hij heeft ervaring in de MKB sector, zakelijke dienstverlening, overheden en maatschappelijke organisaties. Hij heeft 20 jaar in het buitenland gewerkt en onder andere in Tanzania een nieuwe landbouwafdeling en in Tsjechië een milieu adviesbureau opgezet. Training en opleiding is altijd een onderdeel geweest van zijn werk als organisatieadviseur. Hij heeft onder andere landbouwvoorlichters, bankiers, HRM adviseurs, recycling experts, consultants en wethouders getraind.

www.instituutvoorveranderkunde.nl

 

Louise ArnoldBik

Louise is opvoedkundige en bedrijfskundige met kennis over communicatie, informatica, sociale systemen, psychische en emotionele processen, acteren, training en coaching. Werken deed ze in sectoren als ICT, welzijnswerk, zware industrie en de bouw. Op basis van die ervaring ontwikkelde ze de succesvolle minor Veranderkunde voor de opleiding Industriële bedrijfskunde bij de Hoge School van Amsterdam. Voor elk proces zoekt ze levendige werkvormen die helpen om ervaringen en leermomenten op te doen en te laten beklijven. Een directe belevenis of een beeld beklijven immers meer dan duizend woorden. En wat iemand zelf ontdekt, is rijker dan dat het je wordt verteld. Ze neemt scherp waar, formuleert zorgvuldig en schouwt in het grotere perspectief. Haar stijl is lichtvoetig en persoonlijk.

www.lucident.nl

 

Arjan van Vembde

Arjan is een ervaren verandermanager, facilitator en organisatieadviseur. Hij heeft veel ervaring met de toepassing van Appreciative Inquiry in allerlei situaties. Arjan verrast en inspireert. Een trainer die veel ruimte geeft om de AI methodiek zelf toe te passen en te ervaren. Omdat Arjan ook een goochelaar is, gebruikt hij graag trucs, optische illusies en speelse oefeningen om thema’s te verduidelijken en de energie hoog te houden. Een opleider met een magische touch! Arjan's focus ligt op het helpen van mensen om zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren. Dat doet hij speels en respectvol. Hij schakelt makkelijk tussen abstract en concreet, want uiteindelijk gaat het toch altijd om het praktisch maken van ideeën en afspraken.

www.bureau-lemniscaat.net

 

Monique Geerdink

Monique is organisatieadviseur met een ruime ervaring in maatschappelijke en publieke organisaties. Ze laat professionals elkaars taal en belangen verstaan en helpt effectief gedrag te ontwikkelen. Monique heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van professionals bij intensieve leersituaties, trainingen, intervisietrajecten en rollenspellen. Ze wordt vaak gevraagd als coach en sparringpartner bij strategieontwikkeling en het vertalen van strategie naar concrete acties. Ook begeleidt ze diverse not-for-profit organisaties bij vraagstukken rond professionalisering en vrijwilligersbinding.

www.rizamoon.nl

 

Bert van der Hooft

Bert van der Hooft is meer dan 30 jaar actief in het managen van verandering in de financiële sector, de telecom sector en de publieke sector. Zijn oorsprong ligt in de business (marketing, sales en operations), van daaruit heeft hij zich verder gespecialiseerd in ICT en verandermanagement. Hij heeft ruime ervaring als leidinggevende bij grote bedrijven als KPN, ING, Zwitserleven en Euronext. Mensen waarderen zijn rechtstreekse, open en eerlijke aanpak, zijn vermogen om te luisteren en de juiste vragen te stellen, zijn visie, daadkracht en bevlogenheid. Daarnaast is hij zeer actief in de competentieontwikkeling, onder andere in de samen met andere ondernemers opgerichte Management of Change Coöperatie,

www. managementofchange.nl

 

Luc Pieters

Luc wordt gefascineerd door  het ontwikkelen van mensen en organisaties. Elkaar van potentieel tot prestatie brengen noemt hij dat. Hij kiest daarbij voor afwisseling tussen ondersteunen en confronteren. Samen grenzen opzoeken en deze verleggen zorgt voor verbetering en vernieuwing. Daarbij verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor anderen maakt echte betrokkenheid mogelijk. Dat geldt niet alleen op het werk, maar ook daar buiten.  Enkele woorden die hem typeren zijn:  gedreven, betrokken, deskundig, zorgvuldig en enthousiast.

www.pentascope.nl

 

Ingmar Kappers

Ingmar Kappers is verander- en interventiekundige met ruime ervaring in (semi)publieke sector met zowel de harde kant als de zachte kant van organiseren & veranderen. Hij helpt individuen, groepen en organisaties bij het (her)formuleren van het vraagstuk. Hij richt zich daarbij specifiek op en is eindeloos gefascineerd door sensemaking: wat nemen we waar, hoe geven we er betekenis aan en welke besluiten nemen we dan? Naast zijn rol als opleider is hij actief in verschillende organisaties als sparringspartner in deze vraagstukken.

www.vanpubliekewaarde.nl