fbpx

Je eigen aanpak ontwikkelen

In onze opleidingen en trainingen sta jij centraal. Wij zijn er niet op uit om kennis over te dragen, we zijn erop uit om jou te laten groeien. Een vervolgstap te laten maken, die aansluit op je huidige kennis, inzichten, interesses en voorkeuren. Het doel is dat jij je eigen aanpak ontwikkelt, net zoals ieder van ons ook zijn of haar eigen aanpak heeft.

Daarom ontmoet je tijdens onze opleidingen ook verschillende opleiders. Je ziet verschillende benaderingen, visies, denkwijzes en technieken. Dat helpt je je eigen aanpak te ontwikkelen.

Tijdens de opleiding reiken we je ook geen standaard programma aan, maar een waaier aan mogelijke acties. Jij maakt daaruit een keus. Zo ontstaat geleidelijk aan een eigen benadering, vanuit je eigen mogelijkheden en interesses.

Dit betekent niet, dat we je maar zo'n beetje laten zwemmen. Integendeel, we gaan intensief met je in dialoog. Over wie je bent, waar je sterktes en zwaktes liggen. Wat we observeren en waar we je een spiegel over willen voorhouden. We dagen je uit om je comfortzone te verlaten, we confronteren je respectvol met de effecten van je persoonlijkheid. Die dialoog is een belangrijk element van onze opleidingen. Daarmee willen we je laten groeien tot een zelfbewuste en tegelijkertijd flexibele, luisterende, bescheiden verandermanager.

Door de dialoog en door het kiezen van oefeningen, werkvormen, modellen en theorieën stel je je eigen set van voorkeursacties en hulpmiddelen samen. Dat vormt je eigen veranderaanpak. Tijdens de opleiding wordt die steeds steviger en completer. Je verfijnt die aanpak steeds verder, verdiept en verbreed die steeds meer. Je bediscussieert die met de andere cursisten, met je opleiders, met collega's en met managers op je werk. Aan het eind van de opleiding weet je wat voor jou werkt en wat je nog ontwikkelen moet.