fbpx

Opleiding verandermanager

Verandermanager worden; krachtig en onderscheidend

Het Instituut voor Veranderkunde maakt van jou een krachtig en onderscheidend verandermanager. Dat is onze belofte aan jou. Die we waarmaken door jou een onderwijsprogramma aan te bieden op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een effectieve aanpak: mensgericht verandermanagement.

Mensgericht verandermanagement

Mensgericht verandermanagement gaat in tegenstelling tot traditioneel verandermanagement veel dieper in op de mensen in de organisatie, hun drijfveren en visie. Mensen worden actief betrokken bij de verandering, wat ertoe leidt dat mensen veranderingen realiseren - uit eigen beweging.

In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, Theory U, Appreciate Inquiry en ADKAR zijn er op gebaseerd.

Mensgericht verandermanagement staat in onze opleiding centraal. Natuurlijk ontvang je ook alle kennis en kunde over het vak. Maar we gaan veel verder en dieper. We maken van jou een verandermanager die zich onderscheidt door zijn mensgerichte benadering en daarmee een krachtige veranderbeweging op gang brengt.

De opleiding

De opleiding beslaat een periode van 7 maanden. In die periode verwerf je je zowel een stevige theoretische basis als ruime praktijkervaring. Vijf opleiders leren je de kneepjes van het vak.

Grondige basis

Om een effectief verandermanager te kunnen zijn heb je een brede kennis nodig. We laten je daarom kennismaken met organisatiekunde, gedragskunde, communicatiekunde en de werking van het brein. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • Organisatie en verandering: kenmerken van organisaties, cultuur, onderstroom, systeem en patronen, veranderaanleiding en -doel;
  • Mensen en verandering: persoonlijkheid, manier van denken, individueel en groepsgedrag;
  • Mensen verbinden: contact leggen, ingaan op gevoelens, positieve energie creëren, waarderend onderzoeken;
  • Mensen in beweging: visies verbinden, dialoog, interactief beweging creëren, inspireren, experimenteren;
  • Veranderstrategie en -aanpak: veranderproces, fasering, interventies, faciliteren, leren, leiderschap;

Veel aandacht voor toepassing van theorie

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Precies daarom ligt het accent tijdens de opleiding niet op het kennen van de theorie maar op het toepassen ervan. Dat doe je door opdrachten uit te voeren gedurende de hele opleiding en zo zelf te leren wat werkt en wat niet werkt. We doen dat ook door meerdere opleiders in te zetten. Elk heeft immers zijn eigen ervaring en we garanderen je: daar leer je van. Ook ga je te werken met verschillende methoden, vaardigheden en werkvormen, zodat je je in allerlei situaties goed kunt redden. En steeds bespreken we je ervaringen en de inzichten die je daarbij gekregen hebt en onderbouwen we die met een stuk theorie: action learning.

Resultaat

Na deze opleiding ben jij een krachtig en onderscheidend verandermanager. Thuis in de theorie en vaardig in de praktijk. Die bij anderen respect en enthousiasme weet op te wekken en hen zo aanzet tot beweging en verandering.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uiteraard voor professionals die als intern of extern verandermanager aan de slag willen. Daarnaast zien we in de praktijk dat ook steeds meer leidinggevenden, projectmanagers en zelfstandigen de opleiding volgen om de nieuwste kennis, vaardigheden en ervaringen over verandermanagement toe te kunnen passen in hun functie. We nodigen je van harte uit om je bij hen aan te sluiten: voel je welkom.

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor een grondige en effectieve opleiding in verandermanagement, gebaseerd op decennialange ervaring. Een positie die ons inspireert, waarop we trots zijn, maar die ook verantwoordelijkheid vraagt. Dat typeert ons en dat zal jij zelf ervaren. Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een verandermanager te maken die vol zelfvertrouwen en met plezier mensen weet te verbinden. Die belofte waarmaken, aan jou en je organisatie, voelen wij als onze verantwoordelijkheid en missie.

In onze brochure staat meer informatie (o.a het curriculum en de data van de opleiding).

Groepsgrootte Maximaal 10
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Duur 15 dagen, verspreid over 7 maanden
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Start 18 september 2020, 12 maart 2021, 17 september 2021
Kosten € 3950,= excl. BTW
Studielast 7 ECTS
Sessies Vanaf de startdatum (een vrijdag) steeds om de twee weken op vrijdag, met uitzondering van kerst- en zomervakantie
instituut-voor-veranderkunde

✓ Mensgericht veranderen
✓ Meerdere opleiders uit de praktijk
✓ Gemiddeld een 8,6!

Vraag de brochure met meer details
Meld je nu aan voor deze opleiding

Terugbelverzoek