fbpx

Opleiding verandermanager

Wil jij je ontwikkelen tot een deskundig en vaardig verandermanager? Die gewenste veranderingen kan helpen realiseren?

Om succes te hebben als verandermanager moet je kunnen begrijpen waar een organisatie heen wil. Welke veranderingen gewenst zijn. Wat een geschikte veranderstrategie en verandermethode zou kunnen zijn. Dat is het startpunt voor veranderingen in een organisatie en daar geven we natuurlijk veel aandacht aan tijdens onze opleidingen.

Maar minstens zo belangrijk is, dat je begrijpt wat de mensen ervan vinden, die bij de veranderingen betrokken worden. Hoe je hen het gevoel kan geven gehoord en gezien te worden. Hoe je kunt omgaan met botsende visies en belangen. Hoe je mensen kunt inspireren en in beweging kunt brengen. Niet uit dwang, maar uit zichzelf. Want veranderen is mensenwerk, blijkt steeds weer uit de praktijk. Gevoel en emotie zijn minstens zo belangrijk als ratio en plannen. Dáár besteed je dan ook in onze opleidingen minstens evenveel tijd aan!

En last but not least, schenken wij ruime aandacht aan je rol.  Aan je rol als klankbord, aanjager, spiegel en adviseur voor de initiatiefnemers. En aan jouw interactie met alle anderen, die betrokkenen zijn bij de veranderingen. Dus gaan we uitgebreid in op wie jij bent, welke denkwijze jouw voorkeur heeft, wat jouw communicatiestijl is, wat je vaardigheden zijn.

Wij leren verandermanagers
√         duidelijkheid te creëren over de richting, maar flexibiliteit in de aanpak
√         creatief en geduldig te zijn en steeds weer nieuwe mogelijkheden te vinden
√         echte aandacht te geven aan mensen, aan hun verschillende visies en belangen
√         mensen in beweging te krijgen door hen te inspireren en te prikkelen
√         in kleine stapjes grote resultaten te behalen

Onze opleiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft je een gedegen theoretische basis, in 5 weken. Het tweede deel duurt 5 maanden, daarin versterk je je praktische vaardigheden. Want vaardigheden zijn belangrijk als je mensen mee wilt krijgen.

Tijdens de opleiding functioneer je als verandermanager, naast je normale werk. Je verdiept je in een concrete veranderopgave, bij voorkeur in je eigen organisatie. Je onderzoekt, vraagt, luistert, zoekt de verbinding. Je creëert de omstandigheden waardoor beweging ontstaat. Je boekt resultaat en je maakt teleurstellingen mee.

Tijdens de opleiding word je begeleid door verschillende opleiders, elk met veel praktijkervaring en met een eigen stijl. Inspirerend!

Na deze opleiding ben jij een effectieve verandermanager. Thuis in de theorie en vaardig in de praktijk. Je behaalt resultaten, omdat je je met mensen kunt verbinden. Omdat je situaties los kunt trekken. Omdat je praktisch bent. Omdat je elke situatie aankan.

 

 

Groepsgrootte Maximaal 10
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Duur theoretisch deel 5 dagen, verspreid over 5 weken
Duur praktijk gedeelte 15 dagdelen, verspreid over 5 maanden
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Startdata Theoretisch deel: 30 augustus 2019; 28 februari 2020
Praktisch deel: 4 oktober 2019; 3 april 2020
Kosten theoretisch deel € 1500,= excl. BTW
Kosten praktijk gedeelte € 2500,= excl. BTW
Studielast 7 ECTS

Het theoretisch en het praktisch deel zijn ook los van elkaar te volgen, maar een diploma krijg je alleen als je beide delen met succes hebt afgerond.

Het is ook mogelijk om losse modules van het praktisch deel te volgen. Een module duurt een maand en kost € 750,= excl. BTW.