fbpx

Opleiding veranderadviseur

Wil jij je verder ontwikkelen?

Met onze brede opleiding veranderadviseur word je nog beter in je werk en vergroot je je carrièrekansen:

  • je leert je organisatie én jezelf beter kennen
  • je wordt gesprekspartner van het management
  • je leert beter samen te werken met collega's
  • je helpt anderen te veranderen
  • je helpt je organisatie te verbeteren

Een opleiding veranderadviseur is daarmee een springplank naar de volgende fase in je carrière!

Leren in de praktijk

In onze opleiding ga jij je actief verdiepen in je eigen werkomgeving. En in de veranderingen die daarin plaatsvinden (of zouden moeten plaatsvinden). Het volgen van een opleiding is een mooie gelegenheid om zaken eens eerlijk aan de orde te stellen!
Waar ga je zoal naar kijken? Naar de visie en de stijl van het management en naar het gedrag en visie van je collega's. Maar ook naar jezelf: hoe jij zelf denkt, hoe je overkomt op anderen, welk gedrag je vaak vertoont.

En dat bekijk je niet in theorie, maar in de praktijk. Die van jouw organisatie, zoals dat er bij jou aan toegaat. Wij geloven er namelijk in dat je in de praktijk het meeste leert en laten je daarom niet alleen maar in een klaslokaal zitten om de theorie onder de knie te krijgen. Door je eigen praktijkcase uit te werken en de visies van collega’s en managers over de veranderingen te verzamelen, leer je wat er gewoon is in jullie organisatie en wat ongewoon gevonden wordt. Wat er wel en niet werkt.  Waarom managers doen wat ze doen. Welke dingen ook anders zouden kunnen. En hoe je dat het best bespreekbaar maakt.

Vanuit de praktijksituaties leer je nieuwe theorie en vaardigheden. Stap voor stap vergroot je zo jouw inzicht in je organisatie, je managers, je collega's en jezelf. En in de manier waarop ieder omgaat met veranderingen in je organisatie.

Kennis en vaardigheden

Natuurlijk ligt er een gedegen theoretische basis ten grondslag aan de opleiding. Je maakt kennis met internationaal bekende methoden in het vakgebied, als Lean, Six Sigma, CAP, Theorie U, Waarderend Veranderen en ADKAR, en leert in welke situaties welke methode het best toegepast kan worden. Ook leer je de grondbeginselen van de organisatiekunde en sociale psychologie. Daarnaast schenken we veel aandacht aan de vaardigheden die essentieel zijn voor verandermanagement, zoals analyseren, communiceren, inspireren, organiseren, experimenteren. Al het geleerde breng je in praktijk in jouw eigen werkomgeving.

 

Groepsgrootte 4-15
Duur 6 vrijdagochtenden, van 9.30 - 12.30 uur, in 6 achtereenvolgende weken
Startdata 4 oktober 2019, 6 maart 2020, 5 juni 2020, 2 oktober 2020
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider Anton Vlaanderen
Studielast 1 ECTS
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Prijs € 950,= excl. BTW