fbpx

Opleiding veranderadviseur

Veranderadviseur worden; daadkrachtig en effectief.

Je ziet de noodzaak voor verandering en ervaart hoe lastig het is om die omslag in de praktijk te realiseren. Je wilt daarom meer leren over veranderprocessen en weten hoe je anderen kunt stimuleren om te veranderen.

 

Het Instituut voor Veranderkunde maakt van jou een daadkrachtig en effectief veranderadviseur. Iemand die mee kan denken hoe noodzakelijke veranderingen bewerkstelligd kunnen worden. Dat is onze belofte aan jou. Die we waarmaken door jou een dynamisch onderwijsprogramma aan te bieden op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een in de praktijk bewezen aanpak: mensgericht verandermanagement.

 

Mensgericht verandermanagement

Veranderen is mensenwerk. Maar mensen willen niet altijd veranderen, zeker als ze geen eigen stem in het proces hebben. Mensgericht veranderen richt zich daarom op het betrekken van mensen bij de verandering in elke laag van de organisatie.

Waar mensen aandacht aan elkaar schenken, elkaars visies en gevoelens erkennen en samen zoeken naar een oplossing ontstaat dynamiek en positieve energie. En dat vormt het vliegwiel van verandering. In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak dan ook steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, systemisch veranderen, Theory U, Appreciate Inquiry en ADKAR zijn er op gebaseerd.

 

Mensgericht verandermanagement staat in onze opleiding centraal

Tijdens de opleiding ga je leren en ervaren de brug te slaan tussen de initiatiefnemers van de verandering en de betrokkenen. Er is veel aandacht voor gedrag en cultuur, interactie en communicatie, psychologie en breinkennis. En voor jouw eigen rol en stijl als veranderadviseur.

 

De opleiding

Onze opleiding beslaat een periode van 6 weken. In die periode verdiep jij je in een concreet verandertraject, bij voorkeur in je eigen organisatie. Wekelijks kom je een dagdeel met de opleider en andere deelnemers van de opleiding bij elkaar. Tussendoor verdiep je je, naast je normale werk, in het verandertraject. Op deze manier verwerf je in korte tijd een stevig theoretisch inzicht en veel praktische ervaring. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • Mens en organisatie: veranderaanleiding en =doel, cultuur en onderstroom;
  • Mens en verandering: veranderstrategie en – aanpak, veranderprocessen en interventies;
  • Mens en gedrag: persoonlijkheid, manier van denken, individueel en groepsgedrag en patronen;
  • Mensen verbinden: interactie, communicatie, ingaan op gevoelens, mensen meenemen;
  • Jouw rol en stijl: manier van werken, stijl van communiceren, jouw rol bij verandering.

Bij elk onderwerp maak je uiteraard kennis met verschillende modellen, technieken en werkvormen.

Veel aandacht voor de toepassing

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Door te doen en te ervaren: door bijvoorbeeld verwachtingen bij te stellen, te anticiperen op onverwachtse wendingen of te experimenteren met optionele oplossingsrichtingen. Precies daarom ligt het accent tijdens deze opleiding niet op het kennen van de theorie maar op het toepassen ervan.

 

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding veranderadviseur is geschikt voor professionals van alle sectoren. Voor ieder die een volgende stap in zijn carrière ambieert door zich te verdiepen in de strategie van zijn organisatie, het gedrag van mensen en een verbreding van zijn eigen rol.
We nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten: voel je welkom!

 

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor grondige, complete en praktische opleidingen in verandermanagement, gebaseerd op decennialange ervaring. Die garantie stimuleert ons om steeds weer opnieuw het onderste uit de kast te halen, ook voor jou!

Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een veranderadviseur te maken die vol zelfvertrouwen en met plezier de verandering tegemoet treedt. Die belofte aan jou en je organisatie waarmaken voelen wij als onze verantwoordelijkheid en missie.

Onze studenten herkennen dat en waarderen ons met een 9,3!

Groepsgrootte 4-15
Duur 6 vrijdagochtenden, van 9.30 - 12.30 uur, in 6 achtereenvolgende weken
Startdata 6 maart 2020, 5 juni 2020, 2 oktober 2020
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider Anton Vlaanderen
Studielast 1 ECTS
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Prijs € 950,= excl. BTW
instituut-voor-veranderkunde

✓ Mensgericht veranderen
✓ Meerdere opleiders uit de praktijk
✓ Gemiddeld een 9,3

Vraag de brochure met meer details
Meld je nu aan voor deze opleiding

Terugbelverzoek