fbpx

Veranderadviseur worden; daadkrachtig en effectief.

Je ziet de noodzaak voor verandering en ervaart hoe lastig het is om die omslag in de praktijk te realiseren. Je wilt daarom meer leren over veranderprocessen en weten hoe je anderen kunt stimuleren om te veranderen.

Het Instituut voor Veranderkunde maakt van jou een daadkrachtig en effectief veranderadviseur. Iemand die mee kan denken hoe noodzakelijke veranderingen gerealiseerd kunnen worden. Een adviseur die enthousiasme en goede oplossingen bij collega's en managers weet los te maken.

Dat is onze belofte aan jou. Die we waarmaken door jou een dynamisch onderwijsprogramma aan te bieden op basis van de modernste inzichten, decennialange ervaring en een in de praktijk bewezen aanpak: mensgericht verandermanagement.

Mensgericht verandermanagement

Veranderen is mensenwerk. Maar mensen willen niet altijd veranderen, zeker als ze geen eigen stem in het proces hebben. Mensgericht veranderen richt zich daarom op het betrekken van mensen bij de verandering, om het verbinden van mensen met elkaar. Echt in gesprek raken, suggesties inventariseren en oplossingen zoeken, die aanvaardbaar zijn: dat is mensgericht veranderen.

In succesvolle verandertrajecten is deze mensgerichte aanpak steevast herkenbaar. Internationaal bekende methodes als Lean Management, Systemisch veranderen, Theory U, Waarderend veranderen en ADKAR zijn er op gebaseerd.

Mensgericht verandermanagement staat in onze opleiding centraal. Tijdens de opleiding ga je leren en ervaren de brug te slaan tussen de initiatiefnemers van de verandering en de betrokkenen.

De opleiding

Onze opleiding beslaat een periode van 4 maanden. In die periode verdiep jij je in een concreet verandertraject, bij voorkeur in je eigen organisatie. Elke twee weken kom je met de opleider en andere deelnemers van de opleiding bij elkaar. Tussendoor verdiep je je, naast je normale werk, in het verandertraject. Op deze manier verwerf je in een paar maanden een stevig theoretisch inzicht en veel praktische ervaring. Je verdiept je in onderwerpen als:

  • Organisatie en verandering: kenmerken van organisaties, cultuur, onderstroom, systeem en patronen, veranderaanleiding en -doel;
  • Mensen en verandering: persoonlijkheid, manier van denken, individueel en groepsgedrag;
  • Mensen verbinden: contact leggen, ingaan op gevoelens, positieve energie creëren, waarderend onderzoeken;

Bij elk onderwerp maak je uiteraard kennis met verschillende modellen, technieken en werkvormen.

Veel aandacht voor de toepassing

Kennis en inzicht is noodzakelijk, maar verandermanagement leer je vooral in de praktijk. Door te doen en te ervaren: door bijvoorbeeld verwachtingen bij te stellen, te anticiperen op onverwachtse wendingen of te experimenteren met optionele oplossingsrichtingen. Precies daarom ligt het accent tijdens deze opleiding niet op het kennen van de theorie maar op het toepassen ervan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding veranderadviseur is geschikt voor professionals van alle sectoren. Voor ieder die actief wil meedoen en meedenken over veranderingen in zijn organisatie. Die zijn carrière wil versnellen door zich te verdiepen in de strategie van zijn organisatie, het gedrag van mensen en een verbreding van zijn eigen rol.
We nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten: voel je welkom!

Onze belofte aan jou

Als exclusief verandermanagement instituut staan wij garant voor grondige, complete en praktische opleidingen in verandermanagement, gebaseerd op decennialange ervaring. Die garantie stimuleert ons om steeds weer opnieuw het onderste uit de kast te halen, ook voor jou!

Alle kennis, aandacht en leerconcepten zijn erop gericht om van jou een veranderadviseur te maken die vol zelfvertrouwen en met plezier de verandering tegemoet treedt. Die belofte aan jou en je organisatie waarmaken voelen wij als onze verantwoordelijkheid en missie.

In onze brochure staat meer informatie (o.a het curriculum en de data van de opleiding)

Groepsgrootte 4-10
Duur 3 modules van 6 weken elk, 's vrijdags om de twee weken
Startdata 18 september 2020, 12 maart 2021, 17 september 2021
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleiders drie verschillende opleiders
Studielast 4 ECTS
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Prijs € 1.950,= excl. BTW
instituut-voor-veranderkunde

✓ Jij en jouw veranderopgave staan centraal
✓ Wat je leert pas je meteen toe
✓ Je wordt een vaardig adviseur  

Vraag de brochure met meer details
Meld je nu aan voor deze opleiding

Terugbelverzoek