fbpx

Opleiding veranderadviseur

Een professionele werkomgeving is voortdurend in beweging. Kleinere maar soms ook heel ingrijpende veranderingen zijn aan de orde van de dag. En dat verloopt lang niet altijd even soepel.

In de opleiding tot veranderadviseur leer je daar zicht op te krijgen.

Na de opleiding ben jij als mid-career professional in staat om over elke veranderproject mee te praten met managers en andere specialisten in je organisatie. Ook weet jij welke rol jij daar zelf in kunt spelen om het traject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Leren in de praktijk

Bijzonder aan onze opleiding veranderadviseur is dat jij een veranderproces in je eigen werkomgeving analyseert. Wij geloven er namelijk in dat je in de praktijk het meest leert en laten je daarom niet alleen maar in een klaslokaal zitten om de theorie onder de knie te krijgen. Door je eigen praktijkcase uit te werken en de visies van collega’s en managers over het veranderproces in kwestie te verzamelen, leer je hoe theorie en vaardigheden toegepast kunnen worden in jouw organisatie. Daarmee vergroot je niet alleen jouw inzicht in verandermanagement, maar ook het inzicht in jouw organisatie. Bovendien leer je veel over jezelf en je eigen manier van kijken en werken.

Kennis en vaardigheden

Natuurlijk ligt er een gedegen theoretische basis ten grondslag aan de opleiding. Je maakt kennis met internationaal bekende methoden in het vakgebied, als Lean, Six Sigma, CAP, Theorie U, Waarderend Veranderen en ADKAR, en leert in welke situaties welke methode het best toegepast kan worden. Ook leer je de grondbeginselen van de organisatiekunde en sociale psychologie. Daarnaast schenken we veel aandacht aan de vaardigheden die essentieel zijn voor verandermanagement, zoals analyseren, communiceren, inspireren, organiseren, experimenteren. Al het geleerde breng je in praktijk in jouw eigen werkomgeving.

Groepsgrootte 4-15
Duur 6 dagdelen, verspreid over 6 weken
Startdata 31 mei 2019, 27 september 2019, 14 februari 2020
Locaties Amsterdam, Amersfoort, Rotterdam, Assen, Eindhoven, Apeldoorn
Opleider Anton Vlaanderen
Studielast 1 ECTS
Deelnemers Profit en non-profit (gemengd)
Prijs € 950,= excl. BTW